Metaalbewerken is geen rocket science

Voor wie ons nog niet kent: PartSupply fabriceert maakdelen voor de apparaten- en machinebouw door middel van verspanende bewerkingstechnieken, zoals CNC draaien en CNC frezen.

Het opvallende aan onze techniek is dat we de machine het werk laat doen als het om afstellen van de productiemachine gaat. Eigenlijk een heel logische stap. Na de productprocesoptimalisatie zitten we nu in een tijd waarbij we de onderlinge systemen op elkaar afstemmen. Alles wat we aan middelen hebben moet worden ingezet en daar hebben we nog wel een groot potentieel in te winnen.

We zijn daarom begonnen om het stellen te automatiseren zodat onze magazijnen niet langer met mallen en hulpmiddelen volgepropt zitten. Bleef er nog een probleem over en dat was dat soms maakinstructies niet altijd volledig waren. Dit belemmerde natuurlijk de productiestroom waardoor de levertijd naar de klanten onbetrouwbaar werd. Daarom zijn we gaan denken in een systeem waardoor je een werkwijze omarmt die alle stappen van het instellen van een machine automatisch archiveert.

Wat bleek?

Dit verhoogde de kwaliteit van de producten. Bovendien hoefden er (anders dan het bewerkingsprogramma) geen mallen of hulpstukken opgeslagen te worden. Dit betekent dat bij repeatopdrachten zelfs een leerling metaalbewerker de machine kan instellen.

Metaalbewerken is daarom geen rocket science, maar gewoon een kwestie van gezond verstand!

 

Eens erover praten?

Neem dan gerust contact op!